FILMBANDEN

Digitaliseren

Voordat het te laat is


Heb je nog dierbare herinneringen op een filmband staan dan wordt het tijd deze te digitaliseren. Filmbanden hebben een beperkte houdbaarheid, na verloop van tijd gaat de beeld informatie verloren.Super 8 mm


Filmbanden zijn er in soorten. Filmamateurs hebben veelal Super 8 mm films gemaakt. Deze kunnen tegen een geringe vergoeding worden gedigitaliseerd zodat ze voor de toekomst bewaard blijven.

Prijsindicatie


Voor het omzetten van filmmateriaal naar een MP4 formaat vraag ik een vergoeding van slechts 7 Euro per 3 minuten video band (zonder geluid). Beeldverbetering (scherpte en kleur) is hierbij inbegrepen.

Het gedigitaliseerde filmmateriaal wordt op een door U verstrekte harde schijf met USB aansluiting gezet.Interesse?


Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak:Hans Meulenbroek

info@moevi.nl


Gebruikte apparatuur


In de onderstaande video zie je de gebruikte apparatuur: een aangepaste Bauer T 502 studio klasse projector met telecine lens en een full HD Video camera.
Voorbeelden van gedigitaliseerd super 8 mm filmmateriaal


Het gedigitaliseerde filmmateriaal wordt verbeterd: randen worden scherp gemaakt, kleurbalans wordt hersteld, kleurintensiteit wordt gecorrigeerd en de beelden worden iets scherper gemaakt:


gedigitaliseerd                                                 gedigitaliseerd en verbeterd


Reinigen van super 8 mm filmmateriaal


Af en toe komt het voor dat er veel aanslag op de film zit of dat deze zelfs door schimmel is aangetast. Optioneel kan ik het filmmateriaal voor u reinigen.

Hieronder ziet u links een foto van een film met “geringe” schimmel en rechts ziet u een video, met het linkerdeel een ongereinigde film (met schimmel) en in het rechterdeel een gereinigde film.
film met schimmel en blauwe waas                        met schimmel     /        gereinigd


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen en gebruiken van statistische data. Als je deze website gebruikt, accepteer je de cookies. Zie de Privacybeleid pagina voor meer informatie.